צ'יפס בכאילו

כולם, ילדים כמבוגרים אוהבים צ'יפס. יש משהו מאד מנחם בתפוחי אדמה בכלל והטיגון רק מוסיף לכך.

הבעיה, כמובן עם צ'יפס, היא התהליך הממושך שצריך לעבור כדי להשיג צ'יפסים טובים וכמובן נושא הקלוריות.

ובכן, הרי לכם הפתרון שלי – קל להכנה, מלכלך פחות כלים וטעים רצח.

מבשלים את תפו"א עד שהם חצי רכים ואז אופים אותם, התוצאה דומה לפוטטו ודג'ס של מקדונלדס אך טעימה, ורזה בהרבה.

להצלחת המתכון חשוב להקפיד על כמה נקודות:

  • עדיף להשתמש בתפו"א סגולים, המכילים פחות עמילן, ומתאימים יותר לסוג כזה של הכנה.
  • את תפו"א האדמה יש להכניס למים רק כאשר המים רתחו היטב.
  • את הכלי בו נאפה את תפו"א בתנור, יש לחמם מראש בתוך התנור, מה שיבטיח את המעטה הפריך, שאנחנו רוצים לקבל בצ'יפסים.

מצרכים:

  • 6 תפו"א עדיף סגולים, שטופים, ועם הקליפה
  • רבע כוס שמן זית טוב
  • 2 שיני שום כתושות או מעוכות למשחה (קישור)
  • מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי
  • אופציונאלי: תימין, רוזמרין, אורגנו, פפריקה מתוקה / חריפה, שבבי צ'ילי מיובשים, ואפילו פלפל צ'ומה הולך

איך עושים:

מחממים תנור עם תבנית האפייה בתוכו ל- 250.

בסיר גדול מביאים לרתיחה מים וממליחים מעט.

מוסיפים את תפו"א למים, משאירים לא מכוסה, ומבשלים 20 דקות.

לאחר 20 דקות, מוציאים למסננת, ומחזירים את תפו"א לסיר ( שהוא מרוקן ממים), ומייבשים אותם מנוזלים, על אש בינונית, לדקה או שתיים (עד שלא עולים יותר אדים).

עכשיו עובדים במהירות, חוצים את תפו"א לאורך, וכל חצי פורסים לצ'יפסים יפים (לא להוריד את הקליפה). את הצ'יפסים מערבבים בקערה עם שמן הזית, השום, מלח ופלפל בנדיבות, וכל תבלין העולה בדעתכם שיתאים כאן.

מוצאים בזהירות את התבנית החמה מהתנור, זורים עליה מעט מלח גס (שיעזור לתפו"א לא להדבק), ומניחים את תפו"א בתבנית הלוהטת. כדאי לנער קצת כדי שכל תפו"א יהיו בשכבה אחידה ככל האפשר.

מכניסים לתנור, ומנמיכים את הטמפרטורה-220.

אופים חצי שעה, איך יודעים אם מוכן? טועמים.

בתאבון

מודעות פרסומת

2 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. luisa1234 הגיב:

    מעריכה את ההסברים המפורטים. נחמד מאד. לואיזה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s