הממולאים של מיכל

שלום לכולם, צוות חי כדי לאכול מתרגש מאד מהפוסט שלפניכם, שהוא הפוסט הראשון בבלוג שבושל כולו, ונכתב כולו בידי הצלע הנשית בצוות – מיכל.

הפוסט הזה יוקדש לממולאים. הממולאים הכי טובים שאכלנו אי פעם. זהו מתכון שלקוח מהספר הנפלא של אורנה ואלה, שקצת שונה על ידי מיכל , והתוצאה- גן עדן.

ועכשיו רשות הכתיבה למיכל….

היה זה יום חורפי וגשום, בו קיבלתי מאימי (הבשלנית האמיצה של משפחת טופז) את ספר הבישול של אורנה ואלה. אני חייבת לציין שזהו אחד מספרי הבישול הישראליים האהובים עליי. אחרי שניסיתי כמה מתכונים, גיליתי שהספר נטול פלצנות ופוזה (תום לא מסכים איתי בכלל) ומציע מגוון רחב של קולינריה. אבל, הדבר הכי חשוב- הכל יוצא טעים סופר.

בעת שדיפדפתי כדי למצוא את הדבר הבא שבא לי להכין, זה קרה. סיפור אהבה. הבטתי על הממולאים בתמונה, הם הביטו בחזרה, חייכו, קרצו ופשוט נשביתי בקסמיהם. To make a long story short, -ניגשתי להכנה. המנה מרשימה ולא מסובכת מאד להכנה. ממולאים זה לא מסוג המתכונים המהירים, אבל אני מבטיחה שזה לא מתכון מסובך והטעם שווה את המאמץ.

הכנתי את המתכון הזה כבר אינספור פעמים וגיליתי, כמו שאתם יודעים, שהמרכיבים חשובים ואל לזלזל בהם! כדאי לקנות חצילים מאורכים וקטנים (כדי שיהיה קל למלא), קשים למגע וגם פלפלים קטנים ומוצקים, כך המנה יוצאת גם טעימה וגם המראה שלה מגניב.

המרכיבים:

* 5 פלפלים אדומים קטנים, טריים ומוצקים.

* 5 חצילים דקים וארוכים.

* מלח גס

לרוטב:

* קילו עגבניות שרי תמר (לא חובה, אבל כדאי)

* חצי ליטר מרק ירקות או עוף

* חצי כוס שמן זית

* פלפל חריף

* פלפל אדום

* כף סוכר חום

* מלח ופלפל

למילוי:

* 350 בשר עגל טחון

* "בשר העגבניות" שנשאר מסינון קילו עגבניות השרי תמר (מהכנת הרוטב)

* חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

* 3 כפות אורז עגול – כמו שמשתמשים לריזוטו, האורז הזה עתיר בעמילן וידביק טוב את המילוי

* 2 כפות פירורי לחם

* 3 כפות שמן תירס

* 3/4 כפית מלח

* מעט פתיתי צ'ילי חריף ( משהו כמו רבע כפית)

* פלפל שחור

הממולאים של מיכל

הוראות ההכנה:

* קודם כל מכינים את ציר הירקות/ עוף

* מרסקים את עגבנית באמצעות כלי חשמלי כלשהו, מיקסר למשל

מסננים את העגבנית טוב טוב דרך מסננת דקה. מה שנשאר במסננת משמש למילוי

* מכינים את המילוי – פשוט מערבבים הכל, לא לשכוח את בשר העגבניות

* הכנת הפלפלים– חותכים את ראש הפלפל בצורה מעגלית מסביב לכתר, כך שניתן לפתוח אותו למילוי, אך חלק אחד נשאר מחובר (כלומר לא חותכים עד הסוף). כדאי שהחלק שנשאר מחובר יהיה רציני, אחרת ראש הפלפל ייקרע במהלך הבישול והמנה תצא פחות אסטטית. מוציאים בעזרת כף את הגידים הלבנים והגרעינים.

* הכנת החצילים– כפי שציינתי, השתדלו לבחור את הדקים והארוכים. לפי גודל החציל חוצים אותו לשניים או שלושה חלקים, ופשוט בעזרת כף מוציאים חלק מבשר החציל. אם החתיכה היא מאמצע החציל פשוט משאירים קצת בשר שישמש כבסיס.

אם השגתם חצילונים- חותכים עיגול בצד העליון של החציל (זורקים את הראש) ומרוקנים בעזרת כף, כמובן שחשוב להשאיר בשר חציל בדפנות ולמטה. מקלפים בעזרת קולפן כמה פסים לאורך החציל. כך שיהיה פס שחור ופס לבן וכך הלאה. זה מעניק יופי למנה ומרכך ומעדן את החציל.

מורחים על החצילים מלח ל10 דקות ואז שוטפים.

* ממלאים את הפלפלים והחצילים בלי לדחוס, כדי שהמילוי יהיה אוורירי ולא ייקרע בעת הבישול . משאירים כמה ס"מ מהשפה כדי שיהיה אפשר לסגור יפה את הפלפל ושהמילוי מהחציל לא יישפך.

* להכנת הרוטב-

מחממים (בסיר רחב, שיוכל להכיל את כל הממולאים בשכבה אחת, או אם לכם כמונו אין ציוד מטבח מתקדם- פשוט תחלקו את הכל בין שני סירים). את שמן הזית מעט, מכניסים את הנוזלים של העגבניות, ציר המרק, מלח, פלפל, סוכר, פלפל אדום וחריף חתוכים לחתיכות קטנות. מרתיחים ומחכים 10 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט.

* ועכשיו נאחד בין הכל:

מכניסים לרוטב את הממולאים בצורה עומדת שכולם מפוזרים בצורה אחידה בסיר.

מבשלים כ40 דקות על אש בינונית ובינתיים מחממים תנור ל180 מעלות. כעבור 40 דקות מעבירים את הממולאים לתבנית רחבה, מסדרים אותם באחידות ושופכים את הרוטב מעל. מכניסים לתנור ל40 דקות נוספות, ומה ששוכחים תמיד לציין במתכונים- משגיחים שזה לא נשרף, כי, כל תנור והקריזה שלו.

חציל ממולא

אני תמיד מכינה מנה כפולה, אז הכל פי שניים, שני סירים, שתי תבניות וכו….

היה כיף. בון אפטיט, להתראות בפעם הבאה.

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s