סלופי ג'ו – פיסת אמריקנה אכילה

  Let me hear some drum roll please ובכן, לאחר דחיות חוזרות ונשנות של הפוסט הזה, הגיע הזמן, לשנס מותניים, למתוח את מפרקי האצבעות ולהתחיל להקליד את  נפתח בוידאו קצר כדי להיכנס לאווירה

אז מה זה בעצם סלופי ג'ו? סלופי ג'ו זה כריך שמכיל בשר טחון שבושל בתוך רוטב מתקתק, הוא נראה כמו המבורגר מפורק שבא עם רוטב, ומסורתית מגיע עם כל התוספות הקלאסיות של המבורגר – חסה, פרוסות עגבניה, בצל ומלפפון חמוץ. היסטוריה קצת יותר מורחבת על המעדן האמריקאי ניתן למצוא כאן למה קוראים לזה ככה? מקור שם המנה לא בדיוק ברור. סלופי זה כמובן מרושל, וזה החלק שדי מסביר את עצמו. לגבי הג'ו – לא נראה כי אפשר לשייך את המנה לאדם ספציפי, נראה כי הכוונה היא פשוט לשם אמריקאי אופייני. בכל מקרה למנה הזו יש כמעט אינסוף שמות, תלוי באיזה חלק של ארה"ב אתם נמצאים איך הגעתם למנה הזו? תום, בהיותו מכור לערוץ האוכל, ראה קטע מעבר בו שף מקפה ג'ו הדגים את המנה כחלק מקידום תפריט חדש של הרשת, ובהיותו שחצן ויהיר, מיד חשב לעצמו שיוכל לעשות זאת טוב יותר.     הגירסא שלנו לסלופי ג'ו, שנציג לכם אותה כעת, שונה מהגרסאות שמסתובבות ברשת בכמה היבטים: 1. היא טעימה יותר 2. הרוטב בו מתבשל הבשר אינו מבוסס ברובו על קטשופ 3. הוא לא מתוק             אוקי. לעבודה. הכמויות הן ל-4 אנשים רעבים או 6 אנשים רעבים פחות כדי להכין סלופי ג'ו תצטרכו: 1. 500-550 גרם בשר בקר טחון, אנחנו מעדיפים להשתמש בבשר צלעות בגלל השומניות שלו. בהחלט אפשר להכין את המתכון עם עוף או הודו טחונים. והמהדרין יכינו את המתכון עם תערובת של חצי בקר חצי חזיר. 2. 2-3 בצלים פרוס דק ( תלוי ביחס המועדף עליכם של בשר-בצל) 3. 4 שיני שום קטנות פרוסות דק 4. פלפל צ'ילי קצוץ דק (אפשר להוציא את הגרעינים, אנחנו לא טורחים) 5.  300 מ"ל רוטב ברביקיו – עדיף תוצרת חוץ, ובסוג שכתוב עליו Hickory smoke, שנותן לרוטב את הטעם המעושן שלו. 6.  200 מ"ל קטשופ – עדיף היינץ 7.  כף טבסקו – אנחנו, בשביל האפקט המעושן משתמשים בטבסקו צ'יפוטלה (צ'יפוטלה הוא פלפל חלפיניו שעושן ויובש) 8. כף רוטב סויה 9. כפית סוכר חום   להגשה:   1. לחמנייות המבורגר 2. מיונז 3. חסה 4. פרוסות עבות של: עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ   כמה עקרונות טכנים לפני שמתחילים: 1. עדיף להשתמש במחבת רחבה ככל האפשר, כדי לאפשר צריבה יפה של הבשר 2. כדאי להכין את הרוטב של הסלופי לפני שמתחילים לבשל, ולטעום אותו. הטעם של הרוטב יהיה טעמה של המנה, אז תטעמו ותשנו מינונים לפי הטעם שלכם 3. רצוי ביותר להיות מאורגנים, ולהוציא את הבשר הטחון מקירור לפחות שעה לפני שמתחילים. שוב, כדי לקבל צבע יפה לבשר, דבר שקשה להשיג עם בשר קר 4. כפי ששמתם לב היחס בין הבשר לרוטב הוא כמעט אחד לאחד, אפשר לשנות את היחס הזה, ולהפחית בכמות הרוטב. אנחנו מצאנו, כי בישול איטי עם כמות גדולה של רוטב מניב תוצאה עסיסית יותר לעבודה: מכינים את הרוטב – מערבבים את רוטב הברביקיו, הקטשופ, הסויה, הטבסקו, והסוכר החום 1. מחחמים את המחבת עם 3 כפות שמן (אנחנו עושים עם קנולה), ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן הופכות לשקופות, מוסיפים את פלפל הצ'ילי והשום, מתבלים במעט פלפל שחור ומלח, ומטגנים על אש גבוהה עוד חצי דקה 2. מזיזים את כל תכולת המחבת לקצה אחד, מניחים למחבת לכמה רגעים כדי שתחמם, אם צריך מוסיפים עוד כף שמן 3. לשטח הפנוי במחבת, מוסיפים את הבשר הטחון, מתבלים במלח ופלפל. 4. עכשיו זה הרגע המשמעותי, אז שימו לב…. עם כף עץ, החלו למעוך ולפורר את הבשר היטב, עשו זאת עד שתקבלו פירורים גדולים של בשר ששינו את צבעם מכל הצדדים. 5. ערבבו את הבשר עם כל מה שדחקנו הצידה קודם 6. שפכו את הרוטב של הסלופי לתוך המחבת, ערבבו היטב, והניחו על הלהבה הכי נמוכה בכיריים. 7. התבשיל צריך עכשיו 35-40 דקות בישול. כדאי לערבב מדי פעם כדי לוודא שלא ייתפס. 8. התוצאה צריכה להיות: תבשיל סמיך ולא נוזלי. להגשה: חממו מחבת (עדיף פסים),חצו כל לחמנייה לחצי ( לא עד הסוף), מרחו מעט שמן, והניחו על המחבת החמה, רק כדי לקבל סימני צריבה יפים. מרחו כל לחמנניה במיונז, הניחו עלה חסה יפה, את תערובת הבשר, פרוסות עגבנייה, בצל, ומלפפון חמוץ. בתאבון הצעות לתוספות שהולכות טוב: ציפס בכאילו קולסלואו   כהרגלנו לא נשלח אותכם לדרככם בלי כמה קישורים להרחבת הקריאה…. * רייצל ריי מכינה סלופי ג'ו * רון שפאץ מכין גירסא מפוארת של הסלופי ג'ו * מצלמה אינטרנטית של מסעדת הסלופי ג'ו בפלורידה * כתבה של הניו יורק טיימס על סלופי ג'ו

מודעות פרסומת

2 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. ספונסר הגיב:

    הדבר האמיתי!!

    טעים טעים טעים

    אהבתי

  2. מומלצי הבלוגוספירה הגיב:

    רק בגלל המתקתק הזה אני ממליצה על המתכון פוסט.
    פעם אחרונה שאכלתי בשר מתקתק זה היה בגיל שנתיים כשאמא טחנה לי קציצה והוסיפה סוכר קצת. 🙂

    המלצתי על הפוסט בפנאי
    http://hamimlatsim.blogspot.com/2011/01/131-61.html

    אסתי כ.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s