פוסט בסימן העדר ספונטניות

אף פעם לא החזקתי מעצמי אדם ספונטני במיוחד

אני לא זה שממהר "לזרום", אני אוהב לדעת לקראת מה אני הולך

ובכל זאת, באוכל, תמיד הייתי ספונטני (בייחוד אם זה אומר ללכת לאיזה מקום שווה)

בשנים האחרונות, אני גם מבשל ספונטני. זה התחיל כתרגיל, מעין טופ שף ביתי, אם תרצו. קח את מה שיש בבית, ותעשה מזה משהו טעים ולא בהכרח צפוי. ואני מאד נהנה מזה. אני מרגיש שזה מאפשר לי להכניס יצירתיות (אפילו אם זה ממש בקטנה) לחיים

 

אני חושב שהשינוי הגדול ביותר שבא עם להיות הורה, הוא היעלמותה הכמעט מוחלט של הספונטניות מהחיים.

פעם, פריט חסר ברשימת המרכיבים היה מכשול קטן מאד בדרך. היום, קצת יותר קשה לצאת מהבית.

פעם, חשבתי מה בא לי לאכול, ורק אז עשיתי קניות. היום, יש צורך בקצת יצירתיות, כדי להפוך רשימת מרכיבים שגרתית וסתמית, לארוחה מפנקת.

 

צלי בשר בתפוז ורימון

סיפורה של הארוחה הזו, מתחיל בבשר צלי שהופשר בטעות.

ביקשתי ממיכל להפשיר חבילת סטייקים שהייתה (באופן מאד לא אופייני ) בפריזר, והיא, בטעות, הפשירה את בשר הצלי.

אז לעל האש הצלי לא התאים, וכמובן שלא נזרוק אותו. אז יום אחרי ריכזתי את המרכיבים שהיו בבית:

מרכיבים:

  • בשר צלי (כל שריר יעבוד יפה, אני השתמשתי בכתף) – קילו – חתוך לקוביות בגודל האהוב עליכם
  • מעט שמן לצריבת הבשר
  • מיץ מ- 2 תפוזים מלאי מיץ
  • מיץ מ-2 רימונים
  • 3 בצלים – פרוסים דק
  • 8 גזרים – לקלוף, לחצות, ולחתוך פרוסות אלכסוניות ברוחב של כמה מ"מ – לא דק מדי, שיהיה סיב
  • חצי פלפל חריף – פרוס דק
  • 3-4 שיני שום – פרוסות דק
  • מקל קינמון
  • זינפנדל שהיה במקרר – בערך 100 מ"ל
  • לקישוט – פטרוזליה וגרידת תפוז

 

אז מדובר בצלי די פשוט.

בעבר, שרציתי להכין תבשיל כזה, הייתי מכין מראש ציר עוף או בשר, שישמש כנוזל הבישול שלי וכך הכנסתי הרבה טעם ועומק לאוכל. בכדי לקצר תהליכים, חיפשתי בבית משהו שישמש כנוזל הבישול ויהיה מלא בטעם ובחרתי להשתמש בתפוזים ורימונים

 

רימון סחוט. הכי דקסטרי שיש, חוץ מאשכולית אדומה

A post shared by Tom Porges (@tomporges) on

השיטה:

  • מחממים מחבת כבדה ורחבה עם מעט שמן – אם אין מחבת גדולה, צורבים את הבשר בנגלות, לא הכל ביחד
  • תבלו את הבשר במלח ופלפל, וצרבו אותו היטב מכל הצדדים (בערך 10 דקות, על אש בינונית גבוהה) – אם יש לכם קמח ואתם רוצים לקבל רוטב סמיך יותר, לפני שמוציאים את הבשר, פזרו מעט קמח על הבשר, ערבבו היטב ותנו לקמח להיטגן במחבת – הוציאו את הבשר למסננת
  • לסיר החם – הוסיפו את הבצל, הגזר, מקל הקינמון והפלפל החריף וטגנו בערך 10 דקות על אש בינונית, ערבבו מדי פעם.

 

  • לאחר עשר דקות הוסיפו את השום, וערבבו עוד דקה
  • הוסיפו את יין הזינפנדל (או כל כל יין שיש לכם בבית ומתאים למנה כזו
  • כל יין פירותי יתאים)
  • , וגרדו היטב את תחתית המחבת עם כף עץ – היזהרו מלהבות
  • כשרוב היין התאדה – החזירו את הבשר
  • הוסיפו את מיץ התפוזים ומיץ הרימון, ומים חמים עד שיכסו את קוביות הבשר – הביאו לרתיחה, כסו
  • חלקית, הנמיכו את האש  ובשלו עוד שעה וחצי – שעתיים – עד שהבשר רך מאד

עכשיו, לטעום, לפני שמגישים.

לי יצא קצת חמוץ, איזנתי עם שתי כפיות סוכר חום

 

התבשיל הזה יהיה מצוין עם אורז, אבל לי היה בבית רק עדשים – שדווקא הפתיעו לטובה

מודעות פרסומת

3 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. א הגיב:

    מככב! בבישול, ובכתיבה.
    אהבתי++

    אהבתי

  2. ציפי הגיב:

    לא יכול לצאת רע. עם השנים למדתי שמכל מצרך שיש בבית אפשר להכין ארוחה טעימה. באיטליה מקבלים תבשיל בשר עם לחם לטבילה ברוטב. בלי תוספת..לגבי קהכנת אוכל, כך פועלים בכל בית שיש בו הרבה דיירים(בעל וילדים) .אצלנו לא עורכים קניות לפי מתכונים אלא אם מתכננים משהו מיוחד. אני עורכת קניות לפי העיניים. כל פעם יש בשוק ירק או פרי שקורא לי לרוכשו. כך גם בדוכני הבשר,דגים ועופות. חוץ מזה יש דברים קבועים כמו ירקות סלט בסיסי ועוף/שניצל/טחון ויש דברים שרושמים על פתק שדבוק למקרר כמו-שמן,ניירות למיניהם,חומרי ניקוי,וכו.

    אהבתי

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s